Nijhuis heeft invloed op Feyenoord - AZ: 'Niemand zegt wat, ik zou pissed zijn'

Nijhuis heeft invloed op Feyenoord - AZ: 'Niemand zegt wat, ik zou pissed zijn'

8 februari - 10:10 Laatste update: 10:13
146

Bas Nijhuis heeft invloed gehad op de uitslag van Feyenoord - AZ in de kwartfinale van de KNVB Beker, stelt Kenneth Perez. Bij de 2-0 van Bart Nieuwkoop liep de scheidsrechter in de weg.

Nijhuis dwarsboomde AZ toen middenvelder Kristijan Belic wilde duelleren met Igor Paixão. Enkele seconden later lag de bal in het doel. "Goed blok van Nijhuis. Kijk: zo blok je bij een corner", lacht Perez in de studio van ESPN. "Belic wordt gewoon geblokt door Nijhuis."

"Ik zag dat Nijhuis sowieso wat moeite had met zijn looplijnen", vervolgt de Deense analist. "Hij stond een paar keer in de weg in de wedstrijd. Hier wordt Belic toch verhinderd om even iets te doen bij Paixão?" Pierre van Hooijdonk denkt er het zijne van. "Ik zou ook pissed zijn. Perez: "Ja, toch? En niemand van AZ die er iets van zegt."

Feyenoord plaatste zich woensdagavond ten koste van AZ voor de halve finale van de KNVB Beker. Naast Nieuwkoop scoorde Lutsharel Geertruida. De loting met Feyenoord, SC Cambuur en NEC vindt zaterdagavond plaats. De vierde deelnemer wordt FC Groningen of Fortuna Sittard.