Ajax bevestigt blessure Bergwijn, Van 't Schip maakt aanvoerder bekend

Ajax bevestigt blessure Bergwijn, Van 't Schip maakt aanvoerder bekend

9 februari - 16:01 Laatste update: 16:03
72

Steven Bergwijn is voorlopig niet inzetbaar voor Ajax, zo bevestigt trainer John van 't Schip. Vrijdagmorgen bracht ESPN naar buiten dat de aanvoerder een hamstringkwetsuur heeft opgelopen.

Volgens de officiële lezing kampt Bergwijn met een bovenbeenblessure. Die blessure liep de aanvaller eerder deze week op de training op. "Hoe lang we hem gaan missen, is een beetje afhankelijk van hoe zijn herstel gaat verlopen", zegt Van 't Schip tegen de clubkanalen. "Maar ik denk dat we hem in ieder geval in februari missen en ook wel een gedeelte in maart."

In februari speelt Ajax nog vijf wedstrijden. In de Eredivisie kan Van 't Schip niet over Bergwijn beschikken tegen sc Heerenveen, NEC en AZ. Tussendoor spelen de Amsterdammers in de Conference League het tweeluik met FK Bodø/Glimt. Van 't Schip geeft aan dat Steven Berghuis bij afwezigheid van Bergwijn de aanvoerdersband overneemt.

Devyne Rensch
Wie het duel met Heerenveen ook moet missen, is Devyne Rensch. De verdediger raakte afgelopen weekend tegen PSV geblesseerd. "Devyne maakt goede progressie, maar is er zondag nog niet bij. We moeten bekijken in hoeverre hij donderdag haalt of het weekend erop. Het is een beetje van dag tot dag bekijken, maar hij is dichter bij spelen dan we in eerste instantie hadden verwacht."