Vitesse verspeelt voorsprong in degradatiekraker na rood Isimat-Mirin

10 februari - 22:55
110

De vrees voor degradatie is zaterdag nog wat groter geworden voor Vitesse. De ploeg van Edward Sturing maakte zaterdag aanspraak op een goed resultaat bij Heracles Almelo, maar na een rode kaart kantelde het duel: 3-2.

Met nieuwelingen Paxten Aaronson, Mexx Meerdink en Anis Hadj Moussa in de basis kreeg Vitesse na ruim twintig minuten een flinke boost. Kacper Kozlowski kopte raak uit een voorzet van Carlens Arcus. Drie minuten later viel zelfs de 0-2. Melle Meulensteen haalde weergaloos uit en trof schitterend doel.

Het was een ongekende weelde voor de Arnhemmers, die hun laatste Eredivisie-zege opvallend genoeg op 10 december boekten tegen Heracles. De Almelose thuisploeg kwam echter snel weer terug in de wedstrijd. Jordy Bruijn werkte binnen na een voorzet van Fredrik Oppegard. Heracles nam daarna het initiatief over en op slag van rust bracht Nicolas Isimat-Mirin zijn ploeg verder in de problemen. De Franse verdediger hield vast en kreeg zijn tweede gele kaart.

Heracles-coach Erwin van de Looi reageerde door halverwege aanvaller Anthony Limombe in te brengen voor verdediger Navajo Bakboord. Met twee uitstekende reddingen hield Eloy Room de Arnhemmers nog heel even op de been, maar na 57 minuten was het dan toch raak voor Jizz Hornkamp. Hij was na een hoekschop de sterkste in de lucht.

Twintig minuten voor tijd wist Heracles het numerieke overwicht om te zetten in een voorsprong. Hornkamp kopte richting doel en hoewel Vitesse-verdediger Dominik Oroz het laatste tikje leek te geven, kwam de goal op naam van de spits. Vitesse probeerde met de moed der wanhoop nog een punt uit het vuur te slepen, maar de thuisploeg hield zonder al te veel problemen stand.

Heracles klimt naar de veertiende plek, met een voorsprong van vier punten op nummer zestien RKC Waalwijk. De voorsprong op hekkensluiters FC Volendam én Vitesse bedraagt nu tien punten voor de formatie van Van de Looi.