Twijfels over langer verblijf Van 't Schip: 'Hij is nergens echt geslaagd...'

Twijfels over langer verblijf Van 't Schip: 'Hij is nergens echt geslaagd...'

12 februari - 12:04
162

Theo Janssen denkt dat Ajax er goed aan doet om voor volgend seizoen een nieuwe trainer aan te stellen. Op dit moment is John van 't Schip de eindverantwoordelijke bij de Amsterdammers, maar Janssen ziet in de oefenmeester geen optie voor de lange termijn.

"Ik zou niet doorgaan met Van 't Schip. Als je kijkt naar de carrière die Van 't Schip heeft gehad... Hij is als trainer niet echt geslaagd ergens", begint Janssen aan tafel bij Studio Voetbal. De analist ziet Van 't Schip het wel 'behoorlijk' doen bij Ajax, maar heeft zo zijn twijfels over een langere samenwerking. "Je wil nu doorpakken en doorbouwen. Ze willen weer de topclub zijn die Ajax altijd is geweest. Dan denk ik dat je op een andere trainer moet inzetten."

Daarnaast gaat Janssen in op een mogelijke samenwerking tussen Ajax en Pascal Janssen. De voormalig oefenmeester van AZ werd gelinkt aan een overstap naar Ajax. "Ik vind Pascal Jansen een interessante trainer en hij heeft het ook goed gedaan bij AZ", aldus Jansen. Toch ziet hij de 51-jarige oefenmeester niet in Amsterdam voor de ploeg staan. "Ze hebben iemand nodig die heel duidelijk is naar buiten toe en iemand die iets uitstraalt. Ik vind Pascal een hele rustige, nette trainer, maar ik zie die match niet."

No Poll