'Fantastische jongen' Zirkzee op matje geroepen: 'Dat moet hij verbeteren'

'Fantastische jongen' Zirkzee op matje geroepen: 'Dat moet hij verbeteren'

12 februari - 13:45 Laatste update: 15:39
9

Joshua Zirkzee was dit seizoen al vaak de grote man bij Bologna, maar tijdens de 4-0 zege op Lecce was zijn inbreng beperkt. Trainer Thiago Motta haalde hem na een uur spelen naar de kant, waarna de 22-jarige spits zeer geïrriteerd oogde.

"Zirkzee is teleurgesteld als hij wordt gewisseld, omdat hij altijd zijn teamgenoten wil helpen", reageert Motta in gesprek met DAZN. De oud-speler van FC Barcelona, Inter en PSG ziet het als een verbeterpunt voor de Nederlander. "Hij doet het geweldig en is een leider voor ons, maar hij raakt geïrriteerd als hij niet scoort. Dat moet hij verbeteren."

Toch neemt Motta het ook op voor Zirkzee, die in 22 Serie A-duels al acht keer scoorde en vier assists gaf. "Hij is een fantastische jongen, die altijd aan het team denkt." De Nederlandse spits werd door zijn goede prestaties al in verband gebracht met het Manchester United van Erik ten Hag. Ook Napoli zou hem op de korrel hebben. Door een transferclausule is hij in de zomer voor veertig miljoen euro op te pikken.

In tegenstelling tot Zirkzee kwamen voormalig AZ'ers Sam Beukema en Jens Odgaard wel tot scoren voor Bologna.