Analisten lyrisch over 'Messiaanse' Nederlander: 'Die is zo verschrikkelijk goed'

Analisten lyrisch over 'Messiaanse' Nederlander: 'Die is zo verschrikkelijk goed'

13 februari - 22:29
62

Giovanni van Bronckhorst en Jan Boskamp zijn laaiend enthousiast over Xavi Simons. De analisten blikten in de studio van RTL 7 vooruit op het Champions League-treffen van de Nederlander tegen Real Madrid. Op het tweetal heeft Simons in ieder geval al veel indruk gemaakt.

Simons was in de groepsfase van de Champions League al heel belangrijk voor RB Leipzig met twee doelpunten en twee assists. Dat is ook bij Boskamp niet onopgemerkt gebleven. "Voor hem ga je naar het stadion. Hij kan zo verschrikkelijk goed voetballen", zegt de analist tijdens de voorbeschouwing op het duel tussen RB Leipzig en Real Madrid. "Aan de acties die hij maakt, kan je zien dat hij met grote spelers heeft gespeeld, ook bij Paris Saint-Germain", gaat Boskamp verder.

Ook Van Bronckhorst deelt de mening van zijn collega en sluit een toekomstige basisplaats bij Paris Saint-Germain niet uit. "Ik denk dat die vlieguren bij PSV hem goed hebben gedaan. Hij heeft een opleiding gehad bij FC Barcelona, bij PSG met al die sterspelers getraind. Misschien dat het in de toekomst gebeurt", aldus Gio. Nadat er beelden van Simons worden afgespeeld in de studio van RTL 7 doet Van Bronckhorst een wel heel bijzondere vergelijking. "Een beetje Messi-achtig", laat de oud-speler van Barça zich uit over het jeugdproduct van de Catalanen.