Derksen begreep niets van vertrek bij AZ: 'Dan is dit nu gewoon leedvermaak'

Derksen begreep niets van vertrek bij AZ: 'Dan is dit nu gewoon leedvermaak'

14 februari - 10:14
111

Johan Derksen vindt het niet terecht dat Robert Eenhoorn aan het eind van dit seizoen vertrekt. De analist van Vandaag Inside staat volledig achter de ontslagen Pascal Jansen en vindt dat die onterecht ontslagen is. Derksen spreekt zelfs van 'leedvermaak' over het vertrek van Eenhoorn. 

"Het is goed dat Robert Eenhoorn ontslag heeft genomen", vertelt Derksen over de situatie bij AZ. "Ik heb echt leedvermaak. Ik vind dat die Pascal Jansen zo’n onrecht aangedaan is. Die Huiberts komt uit een andere sport en daarom was hij een beetje het mannetje. Boze brieven sturen en niet goed kunnen opschieten met de KNVB. Ik denk dat het allemaal wel te maken heeft met zijn vertrek, want hij heeft zo veel vijanden gemaakt."

Maarten Martens nam het stuur van Jansen over bij AZ, maar Derksen denkt dat ook hij het niet voor elkaar zal krijgen in Alkmaar. "Die Martens vind ik niet echt een inspirerende persoonlijkheid, maar hij heeft wel deze spelersgroep in zijn maag gesplitst gekregen. Die groep heeft alleen te weinig kwaliteit. Daar is Jansen voor gesneuveld en hij wint het ook niet."

Tafelgenoot René van der Gijp begreep ook niets van het ontslag van Jansen, mede door de prestaties in de laatste seizoenen. "De afgelopen jaren hebben ze toch wel hele leuke elftallen gehad. Die het leuk deden in Europa met Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners. Natuurlijk mag je dan zo’n trainer wel even laten zitten als het minder gaat. Er zijn daar hartstikke goede resultaten gehaald. Dit jaar is het wat minder, maar dat kan bij AZ wel eens gebeuren."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!