Paniek in Arnhem: Vitesse belegt spoedoverleg met voltallig personeel

Paniek in Arnhem: Vitesse belegt spoedoverleg met voltallig personeel

14 februari - 14:13 Laatste update: 14:24
211

Bij Vitesse is de afwijzing van de KNVB van de overnameplannen van de Common Group als een bom ingeslagen. De Arnhemmers beleggen op dit moment een spoedoverleg.

Volgens De Gelderlander is daarbij het voltallige personeel van Vitesse uitgenodigd. Met name voor algemeen directeur Peter Rovers is de 'nee' van de KNVB een flinke tik op de vingers. Zijn positie staat onder druk nu hij met Coley Parry en de Common Group een verkeerde koers heeft gekozen, schetst de krant. 'Het personeel wordt om 13.00 uur ingelicht', valt er verder te lezen. 

Mogelijk wordt intern bij Vitesse het zogenaamde 'plan b' besproken, waarin de Amerikaan Coley Parry 'slechts' 24,9 procent van de aandelen van Vitesse in handen krijgt. Dat mag wel zonder goedkeuring van de licentiecommissie van de KNVB.

Die licentiecommissie communiceerde woensdag namelijk dat het de volledige overname van het aandelenpakket van Vitesse afkeurt. Volgens de KNVB is niet gebleken dat de Common Group beschikt over eigen vermogen en is het ook niet duidelijk of het investeerders heeft. Ook is er geen inzicht in de herkomst van het (aan te trekken) geld van de Common Group. Vitesse kan tot 21 februari in beroep tegen de uitspraak van de KNVB. 

Tot overmaat van ramp heeft Vitesse ook nog een boete van 100.000 euro gekregen voor het misleiden van de licentiecommissie. Vitesse verzweeg dat de club de relatie met de Litouwse bank Revolut had verbroken. Tegen die straf kunnen de Arnhemmers niet in beroep. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!