Galatasaray krijgt wereldgoal tegen maar wint wel, Marseille gaat wel in de fout

15 februari - 20:42
4

Galatasaray is er in geslaagd om in eigen huis goede zaken te doen in de tussenronde van de Europa League. De Turkse club speelde zonder Hakim Ziyech, maar won in de absolute slotfase door een goal van Mauro Icardi. Olympique Marseille, afkomstig uit de oude poule van Ajax, pakte niet direct een zege in het eerste duel van hun tweeluik.

Galatasaray - Sparta Praag: 3-2
In Istanbul begon het allemaal zo mooi voor Galatasaray in de tussenronde van de Europa League. Via Kerem Demirbay kwamen de Turken op voorsprong en die hield de ploeg tot de rust. Daarna kwam er echter een doelpuntenregen op gang, waardoor het na twintig minuten voetballen ineens 2-2 stond. Victor Nelsson en Matej Rynes kregen nog rood en Galatasaray ging er uiteindelijk met de punten vandoro na een goal van Mauro Icardi. De goal van Ángelo Preciado was wel het hoogtepuntje van de wedstrijd.

Shakhtar Donetsk - Olympique Marseille: 2-2
Olympique werd in een poule met Ajax tweede in de Europa League, waardoor een tussenronde wachtte tegen Shakhtar Donetsk. In het Volkspark Stadion in Hamburg bleek het voor Marseille een taaie kluif om door de muur van de Oekraïeners te komen. Het lukte Pierre-Emerick Aubameyang uiteindelijk pas in de 64e minuut, maar vier minuten later viel de gelijkmaker al. In de slotfase scoorden ook allebei de ploegen, dus komt de beslissing tijdens de return in Marseille.

Union St. Gilles - Eintracht Frankfurt: 2-2
In de Conference League was het treffen tussen Union St. Gilles en Eintracht Frankfurt één van de mooiste affiches. De Duitsers moesten het doen zonder Donny van de Beek, die niet werd ingeschreven voor het toernooi. Na tien minuten stond Frankfurt al met 2-0 voor, maar de Belgen kwamen terug. Na zeventig minuten stond de stand weer gelijk en dat bleef hij ondanks een rode kaart voor Union. De beslissing volgt dus op 22 februari in Frankfurt.