Lukaku dankbaar: 'Hij haalde me letterlijk van school om voor België te spelen'

Lukaku dankbaar: 'Hij haalde me letterlijk van school om voor België te spelen'

16 februari - 13:35 Laatste update: 13:39
34

Romelu Lukaku is Dick Advocaat dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen bij het Belgische elftal. De spits mocht onder leiding van Advocaat op zestienjarige leeftijd debuteren voor de Rode Duivels

"Ik wil hem allereerst de groeten doen en ik hoop dat het goed gaat met hem en zijn familie", begint Lukaku voor de camera van Veronica. De Belg spreekt vervolgens zijn dankbaarheid uit richting Advocaat. "Hij had wel de personaliteit om mij op te roepen als zestienjarige."

Wedden

Meer odds

"Hij is mij letterlijk van school komen halen om mij bij de nationale ploeg te halen", vervolgt Lukaku. Hij mocht zijn debuut in het nationale elftal maken met Advocaat als bondscoach. Inmiddels heeft de Belg 113 interlands achter zijn naam staan. "Hij was de start. Ondanks dat het maar één keer was, ben ik hem altijd dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven. "

Lukaku stond donderdagavond met AS Roma tegenover Feyenoord in de tussenronde van de Europa League. Het duel in De Kuip eindigde in een 1-1-gelijkspel. De return staat gepland op donderdag 22 februari in Rome. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales.