Glimlach na debuut in Feyenoord 1: 'Blijven strijden, dan komt het goed'

Glimlach na debuut in Feyenoord 1: 'Blijven strijden, dan komt het goed'

16 februari - 14:59 Laatste update: 15:02
31

Givairo Read had al een voorgevoel dat hij ging debuteren in de hoofdmacht van Feyenoord in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma. Arne Slot had weinig verdedigers tot zijn beschikking en dus lonkten er kansen voor de 17-jarige rechtsback.

"Ik had gisteren na de training al het gevoel dat ik mee moest. Ik was echt heel blij", vertelt Read na afloop van zijn debuut tegenover de clubkanalen van Feyenoord. Hij zat samen met Marcos López als enige verdedigers op de bank en dus leken zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van Feyenoord al dichtbij. "Ik had een voorgevoel, maar ik wist het niet zeker."

Wedden

Meer odds

Door de afwezigheid van onder andere de geblesseerde Gernot Trauner en de zieke Lutsharel Geertruida zat Read bij de wedstrijdselectie. Dat gebeurde één keer eerder: in de KNVB Beker-wedstrijd tegen AZ zat hij op bank.

De jongeling van Feyenoord viel tegen Roma dertien minuten voor tijd in voor Bart Nieuwkoop. "Toen gebeurde het en ik moest gewoon mijn ding blijven doen, blijven strijden en dan komt het goed", blikt Read terug.