Almere trekt dankzij prachtgoal Robinet aan langste eind op bezoek bij PEC

17 februari - 22:53 Laatste update: 22:57
33

Almere City heeft zaterdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij directe concurrent PEC Zwolle. Na een weinig enerverende eerste helft wonnen de Flevolanders uiteindelijk met 0-1. Thomas Robinet nam het enige en ook wonderschone doelpunt voor zijn rekening.

Voor aanvang had PEC drie punten meer dan Almere. Dat de twee clubs aan elkaar gewaagd waren, was vanaf minuut één duidelijk. In de eerste helt, waarin de hoogtepunten zeer schaars waren, hield zowel de ploeg van Johnny Jansen als de ploeg van Alex Pastoor het achterin goed dicht. De thuisploeg had iets de overhand, maar echte kansen bleven uit.

Ook na rust werd het publiek niet getrakteerd een kansenregen. Een doelpunt viel er wel. Almere maakte in de 69e minuut de enige treffer van de avond. Spits Thomas Robinet vond het net met een schitterend schot van afstand, en vierde het moment vervolgens met een robot-celebration.

Die klap kwam PEC, dat nog wel een slotoffensief op touwen zette, niet meer te boven. Door de zege komt Almere op 27 punten. Daarmee heeft het er evenveel als PEC, dat nog wel een iets beter doelsaldo heeft.