Groningen kan streep zetten door mogelijke Gudde-opvolger: 'Kan ik helder in zijn'

Groningen kan streep zetten door mogelijke Gudde-opvolger: 'Kan ik helder in zijn'

18 februari - 10:54 Laatste update: 10:57
12

Hans Nijland volgt Wouter Gudde niet op als algemeen directeur bij FC Groningen. De 63-jarige Nijland geeft zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie aan dat hij het vervullen van die functie, die hij in het verleden al 23 jaar bekleedde, niet meer ambieert. 

Gudde maakt eind 2023 bekend na dit huidige seizoen te stoppen als algemeen directeur. Die rol nam de Schiedammer in 2019 over van Nijland. Laatstgenoemde peinst er niet over om terug te keren, zo vertelt hij bij het ESPN-programma. "Ik ben natuurlijk enorm betrokken bij de club, maar dat ga ik niet doen, nee. Daar kan ik heel helder in zijn."

Tafelgenoot Hans Kraay jr. vraagt Nijland vervolgens over het mogelijk inwerken van Arjen Robben als toekomstig technisch directeur geen goed idee zou zijn. "Of ik dat begrijp? Als Robben nog meer voor de club gaat doen, dan zou dat een zegen zijn. Dat is klip-en-klaar. Het is een grootheid, enorm betrokken en vrijwel elke thuiwedstrijd aanwezig."

"Maar als ik naar mijn eigen persoontje kijk, kan ik heel duidelijk zijn", vervolgt Nijland stellig. "Ik ben 23 jaar lang algemeen directeur geweest en met ongelooflijk veel plezier. Daar kijk ik met een brede glimlach op terug. Maar het vreet energie, en na 23 jaar is het mooi geweest. Ik doe nu heel andere dingen, en dat vind ik ook hartstikke leuk."