Been 'corrigeert' Driouech-nieuws 'Alle bedragen die genoemd zijn, zijn niet waar'

Been 'corrigeert' Driouech-nieuws 'Alle bedragen die genoemd zijn, zijn niet waar'

18 februari - 11:31 Laatste update: 11:36
164

PSV leek in de slotminuten van de winterse Deadline Day voor 4 miljoen euro aan de haal te gaan met Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech, maar dat bedrag is volgens Mario Been nooit op tafel gelegd. De analist, die een functie bekleedt in het bestuur van de Rotterdamse club, had hem anders persoonlijk naar Eindhoven gebracht. 

"Alle bedragen die genoemd zijn, zijn niet waar. Ik weet dat uit eerste hand", begint Been zondagochtend bij ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Dat wij er 4 miljoen voor zouden krijgen, dat is absoluut niet waar. Dan denk ik dat ik hem persoonlijk met een kruiwagen had weggebracht."

Driouech, die ook nog interesse genoot van Feyenoord, bleef zoals bekend uiteindelijk bij Excelsior, dat volgens Been zelfs minder dan 3 miljoen over had gehouden, was het wel akkoord gegaan met het PSV-bod. "Ja, wat over zou blijven hé. Want er gaat nog een kwart naar SC Heerenveen, nog wat naar zaakwaarnemers. Dat hadden we (Excelsior) misschien beter gelijk kunnen zeggen, dan was er niet zoveel discussie geweest. Maar het bedrag was dus absoluut geen 4 miljoen."

Been vindt het niet erg dat de Driouech-deal is geklapt. "Niet voor dat bedrag. dan denk ik dat de bedragen voor handhaving en spelen in de Eredivisie niet in verhouding staat met hetgeen wat hij zou opleveren. Ik denk dat de woordvoerders van Excelsior daar sneller uitsluitsel over hadden moeten geven", vervolgt de oud-middenvelder, die tot slot weet te melden dat er zelfs minder dan 3 miljoen over zou zijn gebleven voor Excelsior. "Veel minder, veel minder. Dus dat is bij deze gecorrigeerd. Toevallig heb ik daar donderdag een vergadering over gehad, daarom weet ik het."