VP's Elftal van de Week: PSV, Feyenoord en Utrecht gedeeld hofleverancier

VP's Elftal van de Week: PSV, Feyenoord en Utrecht gedeeld hofleverancier

19 februari - 10:00
55

Speelronde 22 van de Eredivisie zit erop en dus is het tijd voor VP's Elftal van de Week. PSV, Feyenoord en FC Utrecht zijn samen de hofleveranciers: zij leveren elk twee spelers af.

Michael Brouwer (Heracles Almelo)
De goalie van Heracles speelde een uitzonderlijke partij tegen PSV. Daardoor krijgt hij in dit elftal de voorkeur boven RKC Waalwijk-doelman Jeroen Houwen, die ook heel behoorlijk keepte. In het Philips Stadion verrichtte Brouwer maar liefst elf reddingen. Daarmee zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat de schade beperkt bleef voor het tiental van Heracles.

Wedden

Meer odds

Dario Van den Buijs (RKC Waalwijk)
Maar liefst twee keer hield Van den Buijs Feyenoord op heroïsche wijze van scoren af, door twee keer de bal knap van de lijn te halen. De Belgische stopper kon niet voorkomen dat het tiental van RKC laat ten onder ging in De Kuip, maar buiten zijn twee geweldige acties speelde Van den Buijs ook een puike wedstrijd.

Philippe Sandler (NEC)
Voorafgaand aan het duel met Ajax werd Sandler al veel geprezen en in de Johan Cruijff Arena liet hij zien waarom: de stopper hield zich knap staande tegen Brian Brobbey, ondanks dat de Ajax-spits Sandler knap van zich af wist te houden bij de openingstreffer. Daarnaast liet de verdediger van NEC voetballend ook weer zijn kwaliteiten zien.

Olivier Boscagli (PSV)
Tegen Heracles was hij de beste man aan de zijde van PSV. Boscagli hielp de koploper van de Eredivisie zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht: zonder bal speelde de linkspoot een bijna foutloze wedstrijd, terwijl hij verantwoordelijk was voor de beslissende 2-0. Daarnaast blonk Boscagli ook uit in de passing, zoals we van hem gewend zijn.

Souffian El Karouani (FC Utrecht)
Enkele dagen na zijn optreden in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, kwam El Karouani ijzersterk voor de dag in Enschede. De Marokkaans international was belangrijk bij de goal van Jens Toornstra, terwijl hij zonder bal ook zijn mannetje stond.

Jens Toornstra (FC Utrecht)
Over Toornstra gesproken: de ervaren middenvelder van Utrecht liet tegen FC Twente zien dat hij in bloedvorm verkeert. De routinier maakte de enige goal van de wedstrijd en was daarnaast erg dreigend en zuiver in zijn passing. Ook liet Toornstra wederom zien niet te beroerd te zijn om verdedigend werk op te knappen.

Mats Wieffer (Feyenoord)
Met zijn late goal tegen RKC was Wieffer de reddende engel voor Feyenoord. De Oranje-international speelde überhaupt een indrukwekkende wedstrijd: Wieffer trok het spel naar zich toe, was in de duels bijna niet te kloppen en vormde het cement tussen de stenen bij Feyenoord. De laatste weken is de jonge controleur simpelweg indrukwekkend bezig.

Anis Hadj Moussa (Vitesse)
Tijdens zijn Eredivisie-debuut stond er simpelweg geen maat op Hadj Moussa, die eerder deze maand naar Arnhem kwam. De Algerijnse aanvaller draaide George Cox in de eerste helft helemaal dol. De linkspoot had eigenlijk moeten scoren, maar de Vitesse-fans konden in ieder geval voor het eerst sinds lange tijd weer eens genieten van één van hun eigen spelers.

Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam)
In diezelfde derby met Excelsior maakte Lauritsen na een periode van een half jaar weer zijn eerste velddoelpunten voor Sparta. De Deen is altijd belangrijk in het aanvalsspel van de Spangenaren en wist een erg sterk optreden nu dus aan rendement te koppelen. Zijn eerste goal ging er wat gelukkig in, de tweede maakte Lauritsen met een knappe kopbal.

Luuk de Jong (PSV)
De captain van PSV scoorde ook maar weer eens met het hoofd, toen PSV vrijdag tegen Heracles speelde. De Jong was die avond sowieso niet te kloppen door de lucht, terwijl hij zichzelf en zijn medespelers goede kansen bezorgde. Mede door de eerder genoemde Brouwer kon de ervaren aanvalsleider niet nog een goal of assist bijschrijven.

Luka Ivanusec (Feyenoord)
Het leek er bijna op dat de Kroaat al was afgeschreven in De Kuip. Veel andere buitenspelers kregen in de afgelopen weken de voorkeur, maar tegen RKC mocht Ivanusec plotseling starten. Hij betaalde het vertrouwen uit met een zeer sterk optreden. Door een geweldige ingreep van Van den Buijs scoorde de aanvaller niet, maar na afloop kreeg Ivanusec wel complimenten van trainer Arne Slot.