Driouech laat zich positief zien: 'Groot voorbeeld voor heel veel voetballers'

Driouech laat zich positief zien: 'Groot voorbeeld voor heel veel voetballers'

20 februari - 07:58
23

Rafael van der Vaart ziet een echte prof in Couhaib Driouech. De aanvaller zag op Deadline Day een transfer naar PSV aan zich voorbij gaan, maar de oud-voetballer ziet hem goed omgaan met deze 'hele grote teleurstelling'.

"Driouech is natuurlijk door een hele moeilijke periode gegaan", begint Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal. Op het laatste moment ging de transfer van Driouech naar PSV niet door op Deadline Day. "Een heel grote teleurstelling. En als je dan zó speelt zoals hij deed tegen Sparta", is de analist vol lof over de Excelsior-aanvaller.

Van der Vaart zag dat Driouech tegen Sparta Rotterdam (4-2 verlies) 'drie doodschoppen' moest incasseren. "Daarvan had er zeker één rood moeten zijn", zegt de voormalig profvoetballer. "Groot compliment voor die jongen. Dit is hoe een prof moet zijn."

Volgens Van der Vaart is het makkelijk om te zeggen dat het een verplichting is voor een profvoetballer om door te gaan na zo'n tegenslag. "En natuurlijk zeggen we dan: 'Dat moet wel'. Maar hij is een groot voorbeeld voor heel veel voetballers, vind ik", zo legt de analist uit. "Dat hooghouden (Tegen Sparta Rotterdam, red.) hoeft van mij niet. Maar zijn droomtransfer is hem door zijn neus geboord, en als je het dan weer zo oppakt. Dat is gewoon een groot compliment waard."