PSV kan flink gaan cashen: deze bedragen staan op het spel tegen Dortmund

PSV kan flink gaan cashen: deze bedragen staan op het spel tegen Dortmund

20 februari - 13:00 Laatste update: 13:51
159

PSV krijgt tegen Borussia Dortmund de kans om de Champions League-goudpot nog verder aan te vullen. De Eindhovenaren kunnen de zestig miljoen euro aantikken, als ze door weten te stoten naar de kwartfinale.

Dit seizoen verdiende PSV al zo'n vijftig miljoen euro in de Champions League. Met twee overwinningen en drie remises voetbalde de ploeg van Peter Bosz 8,3 miljoen bij elkaar in de groepsfase. Het behalen van de achtste finale leverde nog eens 9,6 miljoen op, terwijl PSV door de startpremie, coëfficiëntenpremie, recettes en tv-gelden al verzekerd was van ruim 33 miljoen euro. Daardoor staat de teller al op ruim vijftig miljoen euro voor de koploper van de Eredivisie.

Wedden

Meer odds

In het tweeluik met Borussia Dortmund krijgt PSV de kans om nog meer te cashen. Daarvoor moet de club uit de lichtstad doorstoten naar de kwartfinale. PSV krijgt geen geld meer voor losse overwinningen of gelijke spelen, wat in de groepsfase wel nog het geval was.

Mocht het PSV lukken om Dortmund over twee wedstrijden uit te schakelen, dan krijgt de club een beloning van 10,6 miljoen euro van de UEFA. Dat zou ervoor zorgen dat de totale verdiensten van PSV over de zestig miljoen euro heengaan in de Champions League. De penningmeester van PSV ziet in dat geval ook nog extra geld uit bijvoorbeeld recettes voortvloeien.

In totaal valt er voor PSV dit seizoen nog ruim veertig miljoen euro te verdienen in het miljardenbal. Bij het behalen van de halve finale zouden de Brabanders nog eens 12,5 miljoen bij mogen schrijven, terwijl de UEFA 15,5 miljoen uitkeert aan de twee finalisten. Tot slot wacht er op de winnaar van de eindstrijd nog eens een beloning van 4,5 miljoen. Als PSV de Champions League zou winnen, dan mag het ook deelnemen aan het WK voor clubteams. Dat zou eveneens een hoop geld opleveren. Maar zo ver is het natuurlijk nog lang niet.

Dit verdiende PSV al in de Champions League

Startpremie: 15,64 miljoen
Ticket achtste finale: 9,6 miljoen
Wedstrijdpremies: 8,3 miljoen
Coëfficiëntenpremie: 12,51 miljoen
Recettes en tv-gelden: 5 miljoen
Totaal: ongeveer 51 miljoen

Dit kan PSV nog verdienen in de Champions League

Plaatsing kwartfinale: 10,6 miljoen
Plaatsing halve finale: 12,5 miljoen
Plaatsing finale: 15,5 miljoen
Winnen Champions League: 4,5 miljoen