Van der Vaart over Europees meetmoment: 'Dan is PSV er gewoon nog niet klaar voor'

Van der Vaart over Europees meetmoment: 'Dan is PSV er gewoon nog niet klaar voor'

20 februari - 21:22
19

Rafael van der Vaart heeft zich duidelijk uitgesproken over het duel tussen PSV en Borussia Dortmund in de Champions League. De 109-voudig Oranje-international vindt dat PSV zich moet kwalificeren voor de kwartfinales om te bewijzen dat ze klaar zijn voor Europese topwedstrijden. De Eindhovenaren spelen de eerste wedstrijd van het tweeluik in het eigen Philips Stadion.

De oud-middenvelder heeft duidelijke verwachtingen van de koploper van de Eredivisie. "Dit is een wedstrijd waarin je je kan meten", begint Van der Vaart. "Als je wat wil in Europa, moet je deze wedstrijden wel winnen. Als PSV niet doorgaat, dan zijn ze gewoon nog niet klaar voor Europa." De laatste keer dat PSV de kwartfinales van de Champions League wist te bereiken was in het seizoen 2006/2007. Van der Vaart durft geen favoriet aan te wijzen. "Ik ben heel benieuwd. Voor mij is het echt fiftyfifty. Dortmund is niet echt in topvorm dus dan moet PSV kunnen winnen."

Youri Mulder is van mening dat PSV gebruik moet maken van het thuisvoordeel. "Je weet dat ze (PSV, red.) het heel moeilijk gaan krijgen in Dortmund. Dat publiek gaat er volle bak achter staan, dan zijn ze ook beter. Het zou mooi zijn als PSV met een overwinning daar heen kan gaan." Mulder ziet ook dat de nummer vier van de Bundesliga niet in topvorm is. "PSV gaat dit Dortmund niet zomaar opzij zetten. Het is een grote club, al is het wel minder dan de afgelopen jaren. Ze wisselen goede resultaten af met hele slechte", besluit hij.