De Jong ziet grootste probleem bij PSV na remise: 'Dan had je echt kunnen winnen'

De Jong ziet grootste probleem bij PSV na remise: 'Dan had je echt kunnen winnen'

20 februari - 23:13 Laatste update: 21 februari - 01:27
66

Luuk de Jong is zeker niet ontevreden met het gelijkspel van PSV tegen Borussia Dortmund. De spits zag genoeg kansen op de zege voor de Eindhovenaren, maar de captain vond zijn ploeg niet scherp genoeg in de eindfase. De Jong ziet dan ook genoeg mogelijkheden voor de return in Dortmund.

"Uiteindelijk wel terecht denk ik", is De Jong zijn eerste reactie op het 1-1 gelijkspel in Eindhoven. "Ik denk wel dat wij beter waren aan de bal. Zij waren aan het wachten op die omschakelmomenten. In die beginfase kunnen we zo een tot twee goals maken als we scherper zijn. In de eindfase was die laatste pass net niet goed, maar ik vond wel dat we er goed doorheen kwamen."

De Jong geeft ook toe dat Dortmund niet altijd deed wat PSV verwachtte. Toch denkt de captain dat zijn ploeg hier erg goed mee omging. "Zij probeerden hoog druk te zetten, maar wij bleven gewoon voetballen. Complimenten voor hoe ze er achterin onderuit speelden. Dat was onze kracht vandaag, maar in die eindfase was het net niet goed. Dan had je echt kunnen winnen vandaag."

Ook laat De Jong zich nog even uit over de twijfelachtig gegeven strafschop. "Ik heb de penalty niet gezien, maar hij was redelijk discutabel dacht ik. Ik weet al dat dit mijn beste hoek is om te schieten, maar ik wacht ook op wat de keeper doet. Hij bleef heel lang wachten, maar deze was onhoudbaar. We wilden wel door voor die winnende, maar we hebben niet veel kansen meer gekregen. Ik zie veel kansen voor de return als we gewoon wat scherper zijn in de eindfase."