Omstreden PSV-penalty wekt verbijstering bij Dortmund: 'Moeten dit niet pikken'

Omstreden PSV-penalty wekt verbijstering bij Dortmund: 'Moeten dit niet pikken'

21 februari - 08:46 Laatste update: 09:05
164

Matthias Sammer vindt het maar moeilijk te bevaten dat de 'overtreding' van Borussia Dortmund-verdediger Mats Hummels op PSV'er Malik Tillman door de VAR beroordeeld werd als strafschop. De oud-middenvelder is van mening dat Duitse teams structureel benadeeld worden. 

Het moment voltrok zich even na rust. Hummels beging een tackle op Tillman, waarna arbiter Srdjan Jovanic naar de stip wees. De VAR greep niet meer in, en Luuk de Jong schoot raak vanaf elf meter. "Deze sport is heel fysiek en robuust, daar horen contactsituaties bij", begint Sammer, analist en Dortmund-adviseur, kort na afloop bij Amazon Prime

"Het maakt me niet uit of het om Dortmund of RB Leipzig gaat, of wie dan ook. Een scheidsrechter moet de regels op een correcte manier toepassen", vervolgt de Europees kampioen van 1996. Sammer constateert een patroon. "Er worden veel foute beslissingen genomen tegen Duitse clubs. Ik hoop dat we meer persoonlijkheden krijgen in de belangrijke commissies. Zij moeten dan gewoon zeggen waar het op staat, dat we dit niet langer pikken."

Het onbegrip was groot bij Dortmund. Ook bij sportief directeur Sebastian Kehl en bij algemeen directeur Hans-Joachim Watzke. "Ik kon het niet geloven. Het was niet zo duidelijk dat er zeker een strafschop had moeten worden toegekend", aldus Kehl, opgetekend door Duitse media. "De scheidsrechter heeft het bij het verkeerde eind", zei Watzke.