Ajax krijgt ervan langs: 'Je schrikt je wezenloos, week in, week uit'

Ajax krijgt ervan langs: 'Je schrikt je wezenloos, week in, week uit'

23 februari - 18:10
131

Alfons Groenendijk maakt gehakt van Ajax. De 59-jarige Groenendijk was in het verleden in meerdere periodes werkzaam in Amsterdam en begrijpt niet wat er de laatste jaren is misgegaan.

"Hoe heeft het zover kunnen komen?", vraagt Groenendijk zich af in De Voetbalkantine op ESPN. Ajax won donderdagavond met alle moeite van dien van FK Bodø/Glimt. "Twee jaar geleden stonden ze aan de wereldtop. Bijna de finale van de Champions League gehaald... Als je dan gisteren (donderdag, red.) ziet, dan moet je af en toe in je arm knijpen. Alle facetten van het voetbal zie je niet bij Ajax."

Groenendijk is verbaasd als hij naar Ajax kijkt. "Er is geen coaching, er is niets." De aanwinsten geven volgens de trainer, die tussen 2012 en 2014 voor het laatst werkzaam was bij Ajax, niet thuis. "Je hebt een keeper van Ajax-niveau (Diant Ramaj, red.), maar als je naar de ploeg kijkt schrik je je echt wezenloos. Week in, week uit."

"Je wint niet van sc Heerenveen en NEC", noemt Groenendijk als voorbeeld. "Dat waren toch echt clubs, die naar de Arena - of in mijn tijd De Meer - kwamen en mochten kiezen: 3-0, 5-0 of 7-0."