Utrecht trekt wedstrijd laat naar zich toe en scherpt record aan

23 februari - 21:58 Laatste update: 22:04
110

Het FC Utrecht van Ron Jans heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. Dankzij een goal van Victor Jensen boekte de ploeg uit de Domstad een 1-0 zege op Heracles, waardoor de club bovendien het record aanscherpt: vijftien wedstrijden op rij is Utrecht inmiddels ongeslagen.

In de elfde minuut was Jens Toornstra dichtbij de openingstreffer. Nadat Azarkan Heracles-doelman Michael Brouwer op zijn weg vond, kreeg Toornstra de rebound voor zijn voeten. De middenvelder schoot echter naast. Twee minuten later was Toornstra de aangever. Vanaf rechts gaf hij de voorzet op Othman Boussaid, die de bal door de benen van Brouwer werkte, maar zijn inzet zag eindigen op de paal. De thuisploeg was duidelijk de dominante partij en bleef tot kansen komen. Boussaid vond met een voorzet Sam Lammers bij de eerste paal, maar de spits schoot over.

Na een half uur ontstond er plotseling hectiek in het stadion, toen er door een oververhitte stadionlamp tijdelijk niet genoeg licht was om door te spelen. Na enige minuten kon het spel weer hervat worden. Kort daarna was het weer Lammers die gevaar stichtte namens Utrecht, met een bekeken hakbal. Brouwer kon de inzet echter keren.

Na een uur spelen was daar het eerste echte gevaar van Heracles. Jizz Hornkamp vond Mario Engels, maar zijn van richting veranderde voorzet kon gepakt worden door Mattijs Branderhorst. Ondertussen wisten de Domstedelingen niet meer zo dreigend te worden als in het eerste bedrijf, maar na een kleine tachtig minuten spelen kwam het toch van een openingsgoal. Met een lage, strakke voorzet vond Souffian El Karouani Victor Jenssen, die de bal in het doel werkte: 1-0.

Kort na de openingstreffer kreeg Heracles een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker. Invaller Mohamed Sankoh schoot de bal naast, en in de volgende aanval was het Brian de Keersmaecker die verzuimde de score gelijk te trekken. Het bleef zodoende bij 1-0, waardoor de ploeg van Jans het clubrecord aanscherpt: de ploeg is inmiddels vijftien wedstrijden op rij ongeslagen.