FC Twente verstevigt derde plek na probleemloze middag tegen Go Ahead Eagles

25 februari - 16:23 Laatste update: 16:26
71

FC Twente heeft zondagmiddag de derde plek op de ranglijst verstevigd. Go Ahead Eagles ging in de Overijsselse derby met 3-0 over de knie in Enschede.

Twente begon sterk aan het duel. De bal rolde nog maar twaalf minuten toen Sem Steijn het openingsdoelpunt maakte. Na balverlies van Go Ahead op de eigen helft was het Joshua Brenet die Steijn in stelling bracht. De middenvelder schoot hard binnen en scoorde voor het eerst in zes wedstrijden weer eens. De club uit Enschede was de gehele eerste helft de dominantere partij. In minuut 36 verdubbelde Twente de voorsprong. Weer dankzij een doelpunt van Steijn. Zo gingen de Tukkers met een comfortabele voorsprong de rust in.

Trainer René Hake greep in de rust in bij Go Ahead en bracht Thibo Baeten voor Xander Blomme. Ondanks deze offensieve wissel bleef het spel van de ploeg uit Deventer zwak. Na een uur spelen was het weer raak voor FC Twente. Brenet kopte raak uit een hoekshop en gooide de wedstrijd definitief in het slot. De verdediger scoort voor het eerst sinds zijn allereerste Eredivisietreffer voor PSV tegen PEC Zwolle op 10 april 2015.

Door deze makkelijke overwinning loopt FC Twente uit op AZ of Ajax. De nummers vier en vijf spelen om 16:45 tegen elkaar. Go Ahead Eagles blijven door de nederlaag steken op 34 punten en bezetten nog altijd de zesde positie van de Eredivisie.