Van der Vaart pleit voor Oranje-terugkeer: 'De beste voor naast Frenkie de Jong'

Van der Vaart pleit voor Oranje-terugkeer: 'De beste voor naast Frenkie de Jong'

26 februari - 06:47
44

Jordy Clasie speelde in 2016 zijn laatste interland, maar vier maanden voor het EK pleit Rafael van der Vaart voor een terugkeer van de 32-jarige middenvelder in het Nederlands elftal. Hij ziet de AZ-captain als de meest geschikte rechterhand voor Frenkie de Jong.

"Hij is de beste voor naast Frenkie de Jong", stelt Van der Vaart, die tegelijkertijd weet dat Clasie in principe niet beschikbaar is voor Oranje. Maar als bondscoach Ronald Koeman zijn best doet, dan zou de AZ'er volgens de Studio Voetbal-analist best overtuigd kunnen worden van een terugkeer. "Honderd procent is hij beschikbaar voor Oranje. Met hem, Frenkie en Tijjani Reijnders heb je een fantastisch middenveld."

Clasie zat in maart 2022 voor het laatst bij de selectie van het Nederlands elftal en speelde in november 2016 zijn zeventiende en laatste interland. Enkele maanden geleden sprak hij nog met Koeman over zijn interlandcarrière. De bondscoach overwoog Clasie op te roepen, maar de middenvelder luisterde naar zijn lichaam en bedankte naar eigen zeggen opnieuw.

Pierre van Hooijdonk is bijzonder te spreken over het optreden van Clasie tegen Ajax, dat in Alkmaar met 2-0 werd verslagen. "Clasie was de Napoleon van AZ, in de agressiviteit en het laten zien wat je van plan bent", aldus de voormalige spits. "Hij had zoveel onderscheppingen. In het positiespel komt hij sowieso bijna niet in de problemen. Dat hij altijd naar dezelfde kleur speelt, oogt simpel, maar dat is o zo moeilijk."