'Behalve Lozano speelde iedereen bij PSV goed, maar Veerman was fantastisch'

'Behalve Lozano speelde iedereen bij PSV goed, maar Veerman was fantastisch'

26 februari - 11:46
107

Karim El Ahmadi is onder de indruk van het optreden van PSV tegen PEC Zwolle. Volgens de ESPN-analist speelde bijna het gehele elftal van Peter Bosz uitstekend, maar toch was er volgens hem één echte uitblinker: Joey Veerman.

"Veerman vond ik fantastisch spelen", begint El Ahmadi bij Dit Was Het Weekend, na de zevenklapper van PSV bij PEC (1-7). "Boscagli trouwens ook achterin. Iedereen bij PSV speelde een goede wedstrijd, behalve Lozano, denk ik. Maar Veerman was telkens in de dekking aanspeelbaar en Boscagli strooide met passes. Net als tegen Dortmund."

Het goede spel van PSV was volgens El Ahmadi voornamelijk te danken aan Veerman, die nauwelijks onder druk te zetten is. "Een tegenstander denkt ook van: weet je wat, ik ben twee keer gegaan, maar ze komen er telkens uit met Veerman. Ik vond hem echt geweldig. Maar ook wat hij zonder bal deed", analyseert de voormalig middenvelder. "Hij veroverde ballen en stond ook aan de basis van die goal van Luuk de Jong. Babadi speelde ook vrij aardig, maar je ziet het talent van Veerman. Hij is voetballend de beste speler van de Eredivisie. En verdedigend ontwikkelt hij zich ook erg goed."