De Boer verdedigt opvallende uithaal Van 't Schip: 'Zo is John niet'

De Boer verdedigt opvallende uithaal Van 't Schip: 'Zo is John niet'

26 februari - 15:50 Laatste update: 15:52
65

Ronald de Boer verdedigt John van 't Schip in #DoneDeal de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De oefenmeester was recent bijzonder hard voor de jongeling op een persconferentie.

"Wij zijn een profclub en geen liefdadigheidsinstelling", zei Van 't Schip voor de return tegen Bodø/Glimt over Martha. De Ajax-coach liet de jonge linksback thuis, omdat hij niet het gevoel had dat Martha er in het veld 'vol voor ging'. In #DoneDeal vertelt De Boer dat ook hij verbaasd was over die uitspraken. "Maar ik begreep zijn boodschap wel hoor."

"Ik weet ook wel dat John niet het persoon is om iemand publiekelijk voor schut te zetten", stelt De Boer. "Dat weet ik honderd procent zeker. Het is meer een wake-up call naar Martha toe: het profvoetbal is keihard en je moet er alles aan doen om de top te bereiken. Er moet gewoon een paar tandjes bij."

De Boer herhaalt dat hij zich niet voorstellen dat Van 't Schip Martha bewust publiekelijk met de grond gelijkmaakte. "Zo is John niet", zegt de voormalig Oranje-international. "Als hij terugkijkt op dat moment, zal hij het niet meer doen op die manier. We moeten het niet groter maken dan dat het is. Martha moet gewoon in de spiegel kijken en keihard zijn best doen. Dan hopen dat het kwartje is gevallen. We moeten er niet te veel van maken."