PSV wordt vergeleken met Ajax van 2019: 'Dat doet PSV nu niet'

PSV wordt vergeleken met Ajax van 2019: 'Dat doet PSV nu niet'

26 februari - 16:11
90

Kenneth Perez zag een 'geweldig' PSV tijdens de 1-7 overwinning op bezoek bij PEC Zwolle. De Eindhovenaren waren volgens de analist uitstekend in het vastzetten van de tegenstander, waardoor de formatie van Peter Bosz gehakt kon maken van de Blauwvingers.

"Dat was geweldig, hoe zij drukzetten met zijn allen", begint Perez bij Dit Was Het Weekend. "Van begin af aan wilden ze de wedstrijd erg snel beslissen. Dat begint natuurlijk vaak met Luuk de Jong, die in de vorm van zijn leven is. Je ziet bij PSV dat de afstand tussen aanval en verdediging niet groot is. Dat is altijd goed verzorgd en daardoor kan je druk zetten."

De Deen neemt Hirving Lozano als voorbeeld. De Mexicaan liep een keer de lijn naar de keeper dicht, terwijl de bal helemaal aan de andere kant was. "Slim, want hij weet dat die back alleen maar terug kan. Zwolle komt er net niet uit en Lozano krijgt een vrij grote kans. Dat vond ik vrij goed van PSV."

Vervolgens krijgt Perez de vraag of dit PSV onder leiding van Peter Bosz beter is dan het Ajax van 2019. "In totaliteit? Ik denk namelijk dat ze in de competitie indrukwekkender zijn, alleen speelde dat Ajax alle grote teams aan gort in de Champions League. Dat doet PSV nu niet", vertelt de analist. "Dat betekent niet dat het Europese seizoen is mislukt als er wordt verloren van Borussia Dortmund, hoor. Als je de poule overleeft, dat vind ik voor een Nederlandse club al best wel knap."