Kieft haalt uit: 'Hij is het grootste drama dat Ajax ooit heeft binnengehaald'

Kieft haalt uit: 'Hij is het grootste drama dat Ajax ooit heeft binnengehaald'

26 februari - 20:48
127

Wim Kieft maakt Josip Sutalo met de grond gelijk. De voormalig Oranje-international stelt dat de verdediger van Ajax op alle fronten tekortkomt.

Ajax speelde afgelopen weekend tegen AZ (2-0) met een vijfmansdefensie. Ondanks de nederlaag, denkt Kieft dat het een goed besluit is geweest van trainer John van 't Schip. "Dat andere, met die grote ruimtes, werkt natuurlijk helemaal niet", zegt hij bij Veronica Offside. "Ik schrik er wel een beetje van. Hoeveel mensen je er ook neerzet, potverdomme, ze dekken gewoon niet. Die Sutalo, die loopt achter Van Bommel aan (bij de 1-0, red.). Die stopt gewoon met lopen!"

Tekst gaat verder onder de tweet.

Kieft vergelijkt Sutalo op voetballend vlak met Marcos Senesi, voormalig Feyenoorder. "Toen hij bij Feyenoord kwam, dacht ik: die kan er niet veel van. Het was ook geen geweldenaar, maar hij hakte er wel in. Sutalo vind ik echt het grootste drama dat Ajax ooit heeft kunnen binnenhalen."

Jan Boskamp stelt dat Sutalo wél rendeert bij de nationale ploeg van Kroatië. "Hij pakt de bal nooit af, hij staat verkeerd... Die gozer leest het hele spel niet", countert Kieft. "Het is gewoon een drama." Kieft dacht dat Sutalo 'ongeschikt' was voor het spel van Maurice Steijn, maar ziet nu dat de Kroaat ook onder Van 't Schip niet presteert. "Het grenst aan het ongelooflijke."