Mulder laakt keuze Van 't Schip: 'Je maakt die jongen helemaal kapot'

Mulder laakt keuze Van 't Schip: 'Je maakt die jongen helemaal kapot'

26 februari - 21:58
44

John van 't Schip had tot de rust moeten wachten met het wisselen van Anton Gaaei, zo vindt Youri Mulder. Zijn tafelgenoten bij Rondo, Ronald de Boer en Marco van Basten, zijn het echter niet met hem eens.

"Je kunt ook even wachten tot de rust. Eigenlijk is het je fout als coach, want je maakt die jongen wel helemaal kapot. En het is de tweede keer al", zo vindt Youri Mulder, die tegen wordt gesproken door Ronald de Boer. "Het is profvoetbal, je wordt ervoor betaald. Ik heb genoeg coaches gezien die wachten tot de rust. Dan is de wedstrijd al afgelopen omdat je 3-0 achterstaat, terwijl je al in de 25e minuut kon zien dat het faliekant misging."

"Die wedstrijd was allang afgelopen", countert Mulder. "Je kon het toch gelijk zien, dat AZ die wedstrijd ging winnen. Ze zijn toch veel en veel sterker?" De Boer kan zich niet vinden in de woorden van zijn tafelgenoot. "Onzin, het stond 1-0. Heb je Bodø gezien tegen Ajax?" doelt de analist op het feit dat Ajax tegen de verhoudingen in overleefde in Noorwegen.

"Je doet dit toch niet nóg een keer na een half uur? Stel hem dan niet op," vervolgt Mulder, verwijzend naar het moment dat Gaaei tegen Feyenoord ook al in de eerste helft naar de kant werd gehaald. "Je weet toch niet van tevoren dat hij dit gaat doen?" stelt Van Basten. "Die jongen is supergemotiveerd, die gaat echt tot het gaatje. Hij maakt dit soort fouten gewoon, daar kan die jongen niks aan doen."