Eredivisie-ontslag dreunt na: 'Spelers konden niet geloven, doet nog steeds pijn'

Eredivisie-ontslag dreunt na: 'Spelers konden niet geloven, doet nog steeds pijn'

27 februari - 08:07
35

Zijn ontslag bij Heracles Almelo zit John Lammers nog altijd diep. Eind 2023 werd de trainer daags na zijn zestigste verjaardag op straat gezet.

Op 11 december kwam Lammers ter ere van zijn verjaardag met taart aan op de club. Een dag later stond hij op straat. "Op kantoor vielen mensen mij huilend in de armen, de spelers konden het niet geloven", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb het echt niet zien aankomen. De resultaten en ons spel vielen tegen, maar met de technische staf was een plan gemaakt om dat in de tweede seizoenshelft te verbeteren. Een goed plan, inclusief extra versterkingen op het middenveld en centraal achterin. Ik heb het alleen nooit kunnen uitvoeren, die kans is me ontnomen."

"Ik ben teleurgesteld in sommige mensen, maar ik heb wel een heel mooie tijd gehad in Almelo", benadrukt Lammers. "Ik heb er geweldige mensen leren kennen. Mensen met wie ik nog steeds contact heb. Ik heb hier bloemen gekregen, kaartjes, berichtjes, attenties, noem het maar op. Echt... fantastisch. Dat is mij heel veel waard."

Lammers promoveerde met Heracles naar de Eredivisie. Toen de club op de veertiende plek stond, kreeg hij zijn congé. Ondanks de tegenvallende resultaten in zijn laatste weken, viel er geen last van zijn schouders. "Zeker niet! Als je ontslagen wordt, dan word je iets ontnomen. Ik mocht mijn werk niet meer afmaken. Dat doet pijn. Nog steeds."