Nog meer problemen voor Ajax: play-offs niet in eigen stadion vanwege De Toppers

Nog meer problemen voor Ajax: play-offs niet in eigen stadion vanwege De Toppers

27 februari - 11:51 Laatste update: 12:06
172

Mocht Ajax play-offs om Europees voetbal moeten gaan spelen, dan gaat dit niet in de eigen Johan Cruijff ArenA gebeuren. De Toppers spelen hier een concertreeks eind mei en deze kunnen niet verplaatst worden. Dit laat de manager van de groep aan RTL Nieuws weten.

"Schuiven met de concerten gaat niet. De productie is daarvoor veel te groot", vertelt Toppers-manager Benno de Leeuw. "Sterker nog; wij zijn er nu al met tientallen mensen mee bezig. Dat kan helemaal niet."

De kans dat Ajax play-offs moet spelen is door de nederlaag tegen AZ afgelopen zondag (2-0) weer wat groter geworden. Het gat naar plaats vier is is zes punten geworden. Dit is de laatste plek voor rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. De nummer vijf doet mee aan de play-offs.

De manager geeft aan benieuwd te zijn naar de oplossing van Ajax. De Leeuw heeft een overeenkomst met de ArenA over de huur van het stadion. Daarna heeft hij geen contact meer het stadion gehad. "Ze zullen de hoop nog hebben dat ze bij de eerste vier eindigen. Maar laten we eerlijk zijn: wie had ooit verwacht dat Ajax in deze situatie terecht zou komen? Als Ajax zijnde denk je daar denk ik niet aan."

Als Ajax op de vijfde plek eindigt, kan Feyenoord nog een uitweg bieden. Als de aartsrivaal van de Amsterdammers de KNVB-beker wint, schuiven de Europese tickets op en mag de nummer vijf van de Eredivisie naar de tweede voorronde van de Europa League. Ajax vindt het nog te vroeg om hierop te reageren.