Harde tik voor Schöne bij NEC: Ik vind dat ook niet leuk, moet ik eerlijk zeggen

Harde tik voor Schöne bij NEC: "Ik vind dat ook niet leuk, moet ik eerlijk zeggen"

27 februari - 20:14
10

Rogier Meijer vindt het niet leuk dat hij Lasse Schöne teleur heeft moeten stellen bij NEC. De Deense routinier leek een goede kans op een basisplaats te maken tegen SC Cambuur door een blessure van Dirk Proper, maar toch begint Schöne op de bank bij het treffen in de halve finale van de KNVB Beker.

Proper liep afgelopen weekend een blessure op bij NEC, waardoor er een plekje vrijkwam op het middenveld. Schöne leek de beste papieren te hebben om op de plek van de NEC-smaakmaker te spelen in de bekerclash met Cambuur. Meijer kiest echter voor Koki Sano op het middenrif. "Hij reageerde teleurgesteld", vertelt de NEC-coach bij ESPN over Schöne. "Ik vind dat ook niet leuk, moet ik eerlijk zeggen."

"Het is het minst leuke van het vak, omdat ik ook weet dat hij heel graag wil spelen. Net als andere wissels", gaat Meijer verder. "Ik weet ook wat hij betekent voor deze club, maar wij denken dat we de meeste kans hebben door zo te beginnen. Schöne gaat echt wel van waarde zijn voor ons."

De 37-jarige Schöne is sinds december niet meer verzekerd van een basisplek bij NEC, terwijl hij de eerste wedstrijden na de winterstop moest missen door een hamstringblessure.