Perez: 'Hij wordt nu bij Ajax als de zwakste schakel van de miskopen gezien'

Perez: 'Hij wordt nu bij Ajax als de zwakste schakel van de miskopen gezien'

28 februari - 15:54
119

Kenneth Perez begrijpt de harde ingreep van Ajax-trainer John van 't Schip, die Anton Gaaei al in de eerste helft wisselde tegen AZ. De Deense analist leeft mee met zijn 21-jarige landgenoot, maar ziet het niet meer goedkomen in de Johan Cruijff Arena.

"Een trainer kan dit best maken, want hij moet natuurlijk voor het team denken", zegt Perez in gesprek met het Algemeen Dagblad over de veelbesproken wissel. "Nu komt alles alleen op het bordje van Gaaei, maar je kunt er ook de fout van een trainer inzien die verkeerd heeft ingeschat dat ie kon spelen. Duidelijk is dat dit voor die jongen zeer onprettig is. De sport kan mooi, maar ook bikkelhard zijn. Hem is dit nu twee keer overkomen. Helaas ook omdat het niveau van Ajax voor hem veel te hoog gegrepen is."

Volgens Perez kwamen meer spelers bij Ajax in aanmerking voor een vroege wissel. Dat Gaaei voor de tweede keer dit seizoen werd geslachtofferd, maakt het perspectief van de rechtsback in Amsterdam er niet beter op. "Deze wissel de genadeklap voor de toekomst van Gaaei bij Ajax? Dat was sowieso al een moeilijk verhaal. Over de mentaliteit en werklust van zulke Deense jongens kun je niks zeggen. Het draait nu alleen om kwaliteit. Het vervelende van deze wissel is dat hij ook als zwakste schakel van de miskopen wordt gezien."