'De KNVB Beker winnen en bij het EK zijn, dat zijn realistische doelen'

'De KNVB Beker winnen en bij het EK zijn, dat zijn realistische doelen'

29 februari - 10:41
18

Mats Wieffer spreekt uit wat in het restant van het seizoen 'realistische' doelen zijn voor hem en Feyenoord. De 24-jarige middenvelder wil in de zomer graag actief zijn op het EK in Duitsland.

Op de ontwikkeling van Wieffer lijkt nog geen rem te zitten. Ik hoop niet dat het ophoudt. "Ik probeer gewoon mijn ding te doen", zegt hij in Hand in Hand van FSV de Feijenoorder over zijn progressie. "Elke wedstrijd heb ik het doel voor ogen om elk duel te winnen en dan aan de bal proberen zuiver te zijn. Ik denk dat ik dit seizoen in de duels wel erg sterk ben geworden en daar elke wedstrijd wel een ruime voldoende voor haal."

Wieffer, die dit seizoen pas één Eredivisie-wedstrijd miste, schetst richting het seizoensslot zijn ideaalplaatje. "Het ideale is dat we nog kampioen worden, de beker winnen en dat ik met het Nederlands elftal naar het EK ga", zegt de zevenvoudig Oranje-international. "Het kampioenschap wordt lastig, dat ligt niet in onze handen. Dan moet PSV punten gaan verspelen en daar hebben wij geen grip op. De beker winnen en bij het EK zijn, dat zijn realistische doelen."