Zieke Slot werd verrast door commentator: 'Wist niet dat het zó extreem was'

Zieke Slot werd verrast door commentator: 'Wist niet dat het zó extreem was'

29 februari - 19:47
5

Arne Slot is fit genoeg om donderdag weer op de bank plaats te nemen bij Feyenoord in het bekerduel met FC Groningen. Voor de camera van ESPN verklaart de trainer onder meer waarom Yankuba Minteh de voorkeur bijven Luka Ivanusec.

Slot ontbrak zondag nog tegen Almere City FC. "Ik had afgelopen weekend gewoon een griepvirus. De mensen hebben mij anderhalve maand zien hoesten, dat gaan ze nog steeds zien", begint hij. Tegen Groningen ontbreken Alireza Jahanbakhsh en Quilindschy Hartman. "Bij Alireza schoot het bij zijn eerste schot na zijn invalbeurt in zijn lies. Hij heeft op karakter het einde gehaald, maar is een week uitgeschakeld. Quilindschy is ziek, ook een griepvirus."

De geschorste Santiago Gimenez wordt vervangen door Ayase Ueda, die nog geen onuitwisbare indruk wist te maken. "Dat zal ook met de speelminuten te maken hebben. En op het moment dat hij die minuten heeft, dan lijkt hij een beetje tegen die goal aan te hikken", vertelt Slot over de Japanner. "Want het is een echte doelpuntenmaker. Natuurlijk probeer je doelpuntenmakers completer te maken in het meespelen, in het drukzetten, maar in de basis wil hij doelpunten maken. Daar hikt hij eigenlijk een beetje tegenaan. Hij maakte er wel één tegen AS Roma, in de penaltyserie. Laten we hopen dat het hem vertrouwen heeft gegeven."

Ueda wordt geflankeerd door Igor Paixão en Yankuba Minteh, die de voorkeur krijgt boven Luka Ivanusec. De Gambiaan hielp Feyenoord als invaller langs Almere City FC met twee doelpunten (0-2). "Dat speelt wel mee", erkent Slot. "Ik was mij er niet bewust van, maar het heeft voor- en nadelen als je voor de tv zit te kijken. Ik hoorde de commentator zeggen dat sinds september al onze buitenspelers maar één goal hadden gemaakt. Ik wist dat ze weinig rendement hadden, maar dat het zó extreem was, dat wist ik niet. En Minteh viel goed in én is goed in de één-tegen-één. Je hoopt en verwacht dat onze buitenspelers vandaag regelmatig in die situatie terechtkomen, dan heb je met Minteh een speler die dat goed kan."

Slot ging ook in op de favorietenrol van Feyenoord in de KNVB Beker. "Dat leeft helemaal niet bij ons, omdat wij ook weten hoeveel moeite het kost. Het ging net in de analyse nog over thuis tegen FC Volendam. Ook vorig jaar wonnen wij hier in de negentigste minuut van Groningen, terwijl zij met tien man stonden. Je wint niet zómaar wedstrijden, althans wij niet. Maar we hebben natuurlijk wel heel veel vertrouwen, dat is duidelijk."