Hancko zoekt verklaring voor zwakke start Feyenoord: 'Mentaal vermoeid'

Hancko zoekt verklaring voor zwakke start Feyenoord: 'Mentaal vermoeid'

29 februari - 22:16
32

David Hancko denkt dat mentale vermoeidheid een rol speelde bij Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. Mede dankzij de Slowaak herpakten de Rotterdammers zich na rust tegen FC Groningen (2-1). Hancko is trots op de mentaliteit van zijn ploeg.

"Ik denk dat we in de eerste helft te langzaam speelden, we maakten geen diepte. Het was compleet tegenovergestelde van hoe we wilden beginnen. Ik wil wel een compliment maken aan Groningen, want zij maakten het ons moeilijk", begint Hancko na afloop bij ESPN.

De verdediger bestrijdt dat Feyenoord verrast was door de energieke start van Groningen. "Dat wisten we. De coach had ons verteld dat ze hoog druk zouden zetten, en dat ze veel lopen met hun twee spitsen. Maar ik denk dat we mentaal misschien wat vermoeid waren. Als je een halve finale speelt, kun je de eerste helft niet zo spelen."

Hancko erkent dat vermoeidheid een rol speelde, na het drukke schema van de laatste weken. "In de tweede helft, toen ik linksback stond, was ik moe, maar ik wist dat dit onze kans was om iets speciaals te bereiken. We hebben gevochten, kregen kansen en scoorden." Zelf tekende hij voor de 1-1 na een lange rush. "Het was een geweldige bal van Stengs, ik ben blij dat ik er bij kon."

Komende zondag wacht weer een belangrijk duel voor Feyenoord, dan in de Eredivisie op bezoek bij PSV. "We moeten nu goed herstellen. Hopelijk is het niet serieus met Calvin", doelt hij op de blessure van de spelmaker, die in blessuretijd per brancard van het veld ging. "We gaan daar proberen te winnen, ook al steekt PSV in uitstekende vorm. Het is onze laatste kans en we moeten ervoor vechten."