Voormalig Ten Hag-pupil: 'Leek wel alsof we elke keer tegen Real moesten spelen'

Voormalig Ten Hag-pupil: 'Leek wel alsof we elke keer tegen Real moesten spelen'

1 maart - 09:58 Laatste update: 10:02
13

Maarten Stekelenburg heeft heel veel respect gekregen voor de werkwijze van Erik ten Hag. De gestopte doelman werkte bij Ajax samen met de trainer, die zich tegen welke tegenstander dan ook tot in de puntjes voorbereidde. 

"Ik heb heel prettig met hem samengewerkt", aldus Stekelenburg bij het Ziggo Sport-programma Tussen de Palen. De oud-keeper had in het begin moeite met de lange en gedetailleerde besprekingen van Ten Hag. "Voor iedere wedstrijd, en het was eigenlijk elke keer een herhaling. Iedere wedstrijd was hetzelfde. Het leek wel elke keer alsof we tegen Real Madrid moesten voetballen. En of dat, met alle respect, tegen Heracles of Excelsior was of later in de Champions League tegen Chelsea was. Het was iedere keer hetzelfde, maakte niet uit tegen wie je speelde. Dat ga je op gegeven moment echt waarderen."

Ten Hag ligt vaak onder vuur vanwege zijn interviews, maar Stekelenburg kan zich hier niet in vinden. "Dat herken je totaal niet op het moment dat je dagelijks met hem werkt", vervolgt hij. "Hij weet als geen ander dat je als trainer het uithangbord bent van een club. "Je moet antwoord geven op de vragen die je krijgt. We weten dat de media een beetje kan gaan zoeken. Hij zal te allen tijde zijn spelers verdedigen. Dat komt dan misschien vervelend over voor de mensen die ernaar kijken, maar ik kan niks anders dan respect geven aan deze man."

@ziggosport Stekelenburg lovend over 𝐓𝐞𝐧 𝐇𝐚𝐠! ❤️ De keeper moest wennen aan de aanpak van de trainer bij Ajax, maar kijkt uiteindelijk met veel bewondering terug 💭 #ZiggoSport #TussendePalen #Stekelenburg #MaartenStekelenburg #Ajax #TenHag #EriktenHag ♬ origineel geluid - Ziggo Sport