Van 't Schip over wissel Gaaei: 'Hopelijk kan hij snel weer wedstrijden spelen'

Van 't Schip over wissel Gaaei: 'Hopelijk kan hij snel weer wedstrijden spelen'

1 maart - 20:12
36

John van 't Schip heeft aangegeven dat Anton Gaaei een paar dagen de tijd heeft gekregen om zijn wissel te verwerken. Gaaei werd door Van 't Schip in het uitduel met AZ na 36 minuten gewisseld voor Ahmetcan Kaplan. Het was de tweede keer dit seizoen dat Gaaei dit overkwam.

"Ik heb gelijk na de wedstrijd met Anton gesproken", begint Van 't Schip tegenover ESPN. "Daarna toen we terugkwamen bij de Arena heb ik nog een keer met hem gesproken. Ook gisteren (donderdag, red.) heb ik met hem gesproken. Hij heeft even een paar dagen de tijd nodig om dit te verwerken." De Ajax-coach was totaal niet tevreden met de prestaties van Gaaei in Alkmaar en wisselde hem bij een 1-0 achterstand voor debutant Kaplan.

"Het is natuurlijk echt geen leuk moment geweest en vervelend voor hem. Voor mij is het ook vervelend omdat ik dat moest doen. Hopelijk kan hij snel weer aansluiten en zijn trainingen en wedstrijden gaan spelen", besluit Van 't Schip. Gaaei werd eerder door Maurice Steijn tijdens de 0-4 verloren Klassieker ook al na een half uur spelen gewisseld. De 21-jarige Deen heeft nog een contract tot 2028 in Amsterdam.