Van Hanegem snapt niets van Feyenoord-fans en wil wissel: 'Raakt geen knikker'

Van Hanegem snapt niets van Feyenoord-fans en wil wissel: 'Raakt geen knikker'

2 maart - 08:33
35

Willen van Hanegem vindt dat Feyenoord-trainer Arne Slot veel eerder een spitsenwissel had moeten doorvoeren. Volgens het clubicoon verdient Ayase Ueda een kans in de basis, nu Santiago Gimenez al maanden met zijn vorm worstelt.

"Je hebt één van de beste spitsen, die hebben we in het begin van het seizoen gezien. Maar in negen wedstrijden heeft hij één goal gemaakt, dat bestaat toch niet?", begint Van Van Hanegem in de podcast Willem&Wessel van het Algemeen Dagblad. De Mexicaan trof doel tegen AS Roma, maar volgens de Kromme was dat meer geluk dan wijsheid. "Gelukkig stond hij in de weg, schoten ze tegen 'm aan en ging 'ie erin."

Van Hanegem verwondert zich over de vorm van Gimenez. "Als je ziet hoe hij nu met een bal omgaat, dat is niet te geloven." In het bekerduel met FC Groningen ontbrak hij door een schorsing, waardoor Ueda in de basis stond. De Japanner kon geen potten breken. Niet gek, volgens Van Hanegem. "Wat verwacht je? Gimenez krijgt tien wedstrijden de tijd om niks te doen. En Ueda krijgt elke keer zeven, acht minuten speeltijd. Wat gaat die jongen doen? Zijn stinkende best en hopen dat hij ook een keer mag starten. Maar dat gebeurde nooit. Pas als je hem een paar keer laat starten, kun je zien of het een goede speler is."

Van Hanegem begrijpt niet dat Gimenez niet eerder is gepasseerd voor Ueda. Hij is verrast door de steun die de Mexicaan telkens maar krijgt. "Hij krijgt zóveel krediet... Als hij een penalty mist, gaan ze allemaal klappen. Dan denk ik: weten ze wel welke kant ze op moeten spelen? Hij raakt al tien wedstrijden geen knikker."

Volgens Van Hanegem is Ueda 'gewoon een goede speler'. Hij zag de Japanse spits vorig seizoen aan het werk in België. "Ik had hem er al eerder ingezet en dan het vertrouwen gegeven. Daar gaat het om bij dit soort spelers. Eén van zijn eigenschappen is dat hij zich 33 slagen in de rondte werkt. Hij is een verschrikkelijk goede kopper, maar dan moet je ze ook weleens geven."