Brobbey lovend over voormalig Ajax-spits: 'Ik heb veel van hem geleerd'

Brobbey lovend over voormalig Ajax-spits: 'Ik heb veel van hem geleerd'

3 maart - 20:33
21

Brian Brobbey en Sébastien Haller kijken met plezier terug op de tijd dat ze samen speelden bij Ajax. Tijdens het duel tussen Ajax en FC Utrecht zat Haller op de tribune en na afloop uitten beide spitsen lovende woorden over elkaar.

"Ik heb zeker weten veel van hem geleerd", vertelt Brobbey tegenover de camera van AjaxTV. "Ik denk dat hij een hele goede spits was in zijn tijd bij Ajax. Hij heeft goede goals gemaakt en is belangrijk geweest. Ik heb veel van Sébastien geleerd: hoe hij zijn loopjes maakt voor de goal, in koppen was hij ook altijd goed en hij was sterk aan de bal. Op een gegeven moment speelden we ook met twee spitsen onder Erik ten Hag."

Wedden

Meer odds

Haller maakte in de zomer van 2022 de transfer naar Borussia Dortmund. De spits ziet dat Ajax sindsdien een lastige periode kent. "Het is moeilijk voor iedereen hier, want je ziet dat er iets is veranderd. Je weet wat er allemaal gebeurd is, dat kan voor frustraties zorgen. Maar nu is het moment om te beseffen dat je er meer aan kan doen voor je club. Dit is de tijd om verantwoordelijkheid te nemen, verandering teweeg te brengen en de juiste keuzes te maken. Dit hoort bij voetbal en het leven. Er zijn altijd overgangen", stelt Haller. "Maar zorg ervoor dat je de juiste afslag neemt", besluit de aanvaller.