De Mos: 'Dat zou een grote ramp zijn voor PSV, de hele wereld lacht ze dan uit'

De Mos: 'Dat zou een grote ramp zijn voor PSV, de hele wereld lacht ze dan uit'

4 maart - 14:46
229

Aad de Mos is géén fan van Walter Benítez. De Argentijnse doelman van PSV is en blijft volgens de oud-trainer een 'buikvaller', ondanks zijn goede optreden in de topper tegen Feyenoord (2-2).

Benítez onderscheidde zich in de tweede helft met meerdere reddingen, waarmee hij PSV op de been hield. De Mos is echter niet overtuigd. "Eén goede redding, toen Santiago Gimenez voor zijn neus opdook. Voor de rest waren het ballen die iedereen kan pakken. Alles werd in de hoek geschoten waar Benítez al stond", zegt De Mos bij het Eindhovens Dagblad.

De Mos was vorige week ook al kritisch op Benítez, na diens blunder tegen PEC Zwolle (1-7). "Zo goed was hij niet tegen Feyenoord en zo slecht als tegen PEC is hij ook weer niet. Het blijft een buikvaller. Als PSV ooit verder wil komen, dan moet er iets gebeuren in de driehoek Benítez-Ramalho-Boscagli."

Voor De Mos is het klip en klaar dat PSV de landstitel gaat veroveren. "Deze ploeg kan zich rustig gaan voorbereiden op de Janneke-en-Mieke-wedstrijden in de Eredivisie, want kampioen zijn ze. Als ze dat nu niet worden, zou dat een grote ramp zijn en lacht de hele wereld ze uit. Dan word je nooit meer kampioen."