Ajax-assistent Maduro lyrisch: 'Bam, bam, binnen drie seconden van kant gewisseld'

Ajax-assistent Maduro lyrisch: 'Bam, bam, binnen drie seconden van kant gewisseld'

6 maart - 07:08
61

Hedwiges Maduro, assistent-trainer van John van 't Schip bij Ajax, heeft een hoge pet op van Aston Villa-manager Unai Emery. Donderdag staan beide ploegen tegenover elkaar in de achtste finales van de Conference League.

Maduro en Emery zijn geen onbekenden van elkaar. Zowel bij Valencia CF als ook bij Sevilla speelde Maduro onder de Bask. "Wat ik van hem leerde, is het spelen zónder bal", zegt Maduro, die tussen 2008 en 2014 in Spanje speelde, over Emery tegen het Algemeen Dagblad. "Wat is domineren voor jou?, vroeg hij me eens. Ik zei: dat je de bal veel op de helft van de tegenstander rond laat gaan en tot kansen komt. Eens, zei hij, dat is een vorm van domineren."

Maar stel je voor dat de tegenstander 70 procent balbezit heeft op onze helft, maar ze krijgen geen kans. Wij sturen ze een kant op en krijgen wél een goede kans. Wie heeft dan gedomineerd? Onder hem leerde ik hoe je tegenstanders écht pijn kunt doen", is Maduro, die nog een voorbeeld geeft, lovend. "Ook zoiets: als Emery wist dat de tegenpartij een trage back had op rechts, dan zei hij: wij gaan eerst over hun linkerkant aanvallen."

"Júíst over links, bewust", benadrukt de rechterhand van Van 't Schip. "Om daarvandaan ineens het spel te verplaatsen naar rechts, waar onze flankaanvaller dan meer ruimte heeft tegenover die trage back. Dat gingen we trainen. Bam, bam, bam. Binnen drie seconden waren we van kant gewisseld."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!