MVV neemt na dit seizoen afscheid van trainer: 'Hij is toe aan een volgende stap'

MVV neemt na dit seizoen afscheid van trainer: 'Hij is toe aan een volgende stap'

6 maart - 11:40 Laatste update: 7 maart - 14:12
39

Maurice Verberne stopt na dit seizoen als trainer van MVV Maastricht. Dat maakt de club uit Limburg woensdagochtend bekend via de officiële kanalen. De verbintenis van de 52-jarige oefenmeester wordt niet verlengd. 

Verberne stapte twee jaar terug in bij MVV als opvolger van de ontslagen Klaas Wels. In aanloop naar het seizoen 2022/23 kreeg hij een vaste aanstelling. Onder zijn leiding haalde MVV vorig seizoen de play-offs. Ook dit seizoen willen de Limburgers dat bereiken, maar de huidige twaalde plek in de Keuken Kampioen Divisie biedt op dit moment weinig perspectief. 

"MVV is een ontwikkelclub en Maurice heeft het in de periode dat hij MVV onder zijn hoede heeft gehad prima gedaan en flinke ontwikkelstappen gezet", aldus technisch manager Ronny van Geneugden via het bericht op de clubsite. "Maurice is een talentvolle coach en in onze ogen toe aan een volgende stap, dat gunnen we hem natuurlijk van harte."

Wat die volgende stap wordt, is nog niet duidelijk. "Ik ben MVV dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en mij heb mogen en kunnen ontwikkelen als hoofdcoach", vertelt Verberne zelf. "Wie weet keer in de toekomst nog een keer terug. Maar eerst ga ik nu nog vol voor MVV tot en met de laatste wedstrijd van dit seizoen. Dan zien we vanzelf wat de toekomst brengt."