Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip vertrouwt op uitblinkers tegen Villa

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip vertrouwt op uitblinkers tegen Villa

7 maart - 07:41 Laatste update: 14:27
57

John van 't Schip lijkt tegen Aston Villa vast te houden aan zijn vijfmansverdediging. Daardoor zal er weer plek zijn voor Ahmetcan Kaplan, de uitblinker tegen FC Utrecht afgelopen weekend. Voorin lijkt Brian Brobbey in de spits vooral hulp te krijgen van Kristian Hlynsson.

Keeper Diant Ramaj krijgt weer te maken met een blok van vijf verdedigers voor zich. Devyne Rensch zal centraal in de rechterzone spelen, Jorrel Hato doet dat op links en Kaplan zal de meest centrale man zijn. Tegen Utrecht bewees de Turkse jongeling opbouwend en verdedigend van grote waarde te kunnen zijn voor Ajax. Borna Sosa en Tristan Gooijer zullen de flanken bestrijken tegen Aston Villa. 

Wedden

Meer odds

Op papier zullen voor de defensie vier middenvelders op dezelfde lijn spelen. In de praktijk zal Sivert Mannsverk de meest verdedigende speler van die vier zijn. Jordan Henderson en Kenneth Taylor zullen daar net voor spelen en Hlynsson zal de aanval proberen te ondersteunen. Daar staat Brobbey als enige spits. Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn allebei niet fit genoeg om te starten. Laatstgenoemde is er zelfs helemaal niet bij.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Mannsverk; Henderson, Taylor; Hlynsson, Brobbey.