Mannsverk wil naast presteren bij Ajax schoolbanken in: 'Voetbal staat wel op één'

Mannsverk wil naast presteren bij Ajax schoolbanken in: 'Voetbal staat wel op één'

7 maart - 09:38 Laatste update: 14:30
59

Sivert Mannsverk wil zich bij Ajax niet alleen als voetballer blijven ontwikkelen. De Noorse middenvelder rondde vlak voor zijn komst naar Amsterdam een aantal vakken af van een universitaire studie vastgoedkunde en dat wil hij ook in Nederland weer op gaan pakken. 

"Ik ben nu aan het kijken of ik hier ook weer wat vakken kan gaan volgen", vertelt de pientere Mannsverk over zijn studie aan het Algemeen Dagblad. "Ik vind het belangrijk om me naast het voetbal ook te blijven ontwikkelen. Maar het voetbal staat natuurlijk op één." De 21-jarige Mannsverk was afgelopen zomer één van de laatste spelers die door Sven Mislintat naar Ajax werd gehaald. De middenvelder kampte lange tijd met een blessure.

Mannsverk kreeg na zijn basisplaats tegen FC Utrecht een aantal mooie complimenten over zijn spel, maar de Noor blijft zelf liever in de luwte. "Ik hoopte juist nu even niet op een een interview. Begrijp me niet verkeerd, maar dit waren pas 75 minuten. De kans bestaat dat ik op basis daarvan al gehyped word, zoals dat recent andere jongens overkwam. Een paar wedstrijden later spelen ze niet meer. Zo snel kan het gaan."

De Noorse verdedigende middenvelder weet wel hoe hij de hype van zich af kan schudden. "Daar ben ik voor op mijn hoede. Als ik Ajax-speler wil worden, moet ik elke wedstrijd presteren. En ik hou er juist van de underdog te zijn. Dan kan ik mensen om me heen verrassen."