Van 't Schip geeft update over inzetbaarheid Berghuis, Sutalo en Bergwijn

Van 't Schip geeft update over inzetbaarheid Berghuis, Sutalo en Bergwijn

8 maart - 15:50 Laatste update: 15:57
31

Ajax kan komende zondag tegen Fortuna Sittard weer beschikken over Josip Sutalo. Datzelfde geldt niet voor de nog altijd geblesseerde Steven Bergwijn, terwijl er achter de naam van Steven Berhuis nog een vraagteken bestaat. 

Ajax-trainer John van 't Schip blikt middels een bericht op de clubsite van de Amsterdammer terug op het duel met Aston Villa, en vooruit op het treffen met Fortuna. Of hij tegen de Limburgers over Berhuis kan beschikken, is nog niet duidelijk. "Hij heeft vanochtend getraind en dat ging goed. Tijdens de training van zaterdag maken we de beslissing of hij zondag een rol krijgt. We nemen geen risico en hij gaat alleen spelen als hij zelf zegt dat het goed voelt en ook de dokters dat aangeven."

Duidelijkheid is er wel over Sutalo en Bergwijn. "Verder is Josip Šutalo fit en Steven Bergwijn nog niet zover", vervolgt Van 't Schip, van wie het aannemelijk lijkt dat hij de Kroatische centrumverdediger direct weer een basisplaatst geeft. Devyne Rensch kreeg tegen FC Utrecht immers de rode kaart, waardoor er achterin een plekje vrij komt. Bergwijn, die begin februari geblesseerd raakte, is sowieso niet van de partij.

Eerder dit seizoen speelde Ajax gelijk bij Fortuna. Het duel eindigde destijds met 0-0. Ajax  moeten winnen om in het spoor te blijven van nummer vier AZ. De aftrap is zondagmiddag om 14.30 uur. 

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!