Perez acht meespelen Veerman niet cruciaal voor PSV: 'Kan je net zo goed opdoeken'

Perez acht meespelen Veerman niet cruciaal voor PSV: 'Kan je net zo goed opdoeken'

9 maart - 09:40
36

Kenneth Perez verwacht niet dat het meedoen van Joey Veerman cruciaal is als PSV volgende week het allesbepalende Champions League-duel in Dortmund speelt. De middenvelder moest zaterdagavond het bezoek aan Go Ahead Eagles laten schitten, en ook in aanloop naar de wedstrijd in het miljardenbal bestaat nog onzekerheid over zijn inzetbaarheid. 

"Je bent toch niet afhankelijk van één speler, of hij er wel of niet bij is", zei ESPN-analist Perez na afloop van de 0-1 zege van PSV bij Go Ahead Eagles. "Dan kan je net zo goed opdoeken. Je hebt toch een selectie met heel veel spelers. De een is moeilijker dan de ander te vervangen. Wanneer hij er niet is, is het vervelend dat je Schouten niet naar achter kan halen."

"Hij is wel een van de betere spelers. Maar onvervangbaar? Nee", concludeert Perez stellig. PSV-trainer Peter Bosz koos tegen Go Ahead voor Mauro Júnior als vervanger van Veerman. Volgens Perez is het kwaliteitsverschil tussen de twee spelers niet al te groot. "Het is een zeer bruikbare speler. Als er calamiteiten zijn, kan hij spelen. Maar als je echt een resultaat wil halen en verder wil groeien, is dat natuurlijk niet de speler, dan is het Joey Veerman."