FC Twente-fans krijgen veeg uit de pan: Ik vind dit echt schandalig

FC Twente-fans krijgen veeg uit de pan: "Ik vind dit echt schandalig"

10 maart - 11:12 Laatste update: 11:25
288

De supporters van FC Twente krijgen onder uit de zak na het uitfluiten van Gijs Smal. De Enschedese achterban is niet blij met de transfervrije overstap van de linksback naar Feyenoord, maar Michel Vlap, Ron Jans, Marciano Vink en Hans Kraay jr. springen voor hem op de bres.

Smal werd tijdens het Eredivisie-duel met Sparta door een deel van de fans uitgefloten, hoewel er ook applaus klonk toen hij kort voor tijd werd gewisseld. Teamgenoot Vlap weet niet of de meerderheid de vleugelverdediger steunde. "Voor mijn gevoel was er best veel negativiteit. Dat is hoe ik het heb ervaren. Dat vind ik heel jammer, want Gijs is een goede gozer", zegt de aanvallende middenvelder bij Goedemorgen Eredivisie.

Kraay spreekt schande van de actie van de Twente-aanhang. "De Twente-supporters maken normaal gesproken een sfeer die in de buurt van De Kuip komt. Maar dit was schandalig." Ron Jans, die Smal onder zijn hoede had in Enschede, zag dat de linksback geraakt was door het gefluit. "Dit deed hem echt wat, dan zie je het hartje van Gijs Smal. Je kunt iemand niet verwijten dat hij een bepaalde keuze maakt als zijn contract afloopt. Ik heb ook wat spelers met aflopende contracten. Moet ik die dan allemaal niet meer opstellen?" Volgens Jans heeft Smal het fantastisch gedaan bij Twente. "Hij verdient een heel mooi afscheid."

Daar sluit Marciano Vink zich bij aan. "Hij heeft het recht om te beslissen dat hij z’n contract niet verlengt, net zoals een club het recht heeft een contract met een speler niet te verlengen. Je hebt te maken met twee partijen die elkaar wel of niet vinden. Ik vind dat het publiek zich normaal moet gedragen. Een beetje respect naar Smal is wel op z’n plek. Ik vind dit echt schandalig."

Smal toonde zich emotioneel na afloop. Het jeugdproduct van FC Volendam benadrukte dat een overstap naar Feyenoord nog niet rond is.