Feyenoord zag af van Ajax-aanwinst: 'Hij had ook bij Napoli kunnen tekenen'

Feyenoord zag af van Ajax-aanwinst: 'Hij had ook bij Napoli kunnen tekenen'

10 maart - 11:33
87

Sivert Mannsverk krijgt eindelijk de kans om zich te laten zien bij Ajax, maar het had niet veel gescheeld of hij had voor Feyenoord gespeeld. Dat schrijft Voetbal International, dat weet dat er zowel in Rotterdam als Amsterdam interne twijfels waren over de 21-jarige controleur.

Mannsverk kwam afgelopen zomer voor zes miljoen euro over van Molde FK. Net als bij Feyenoord, stond niet iedereen bij Ajax achter zijn komst. Toenmalig directeur Sven Mislintat sloeg het advies van de scouting en anderen binnen de club echter in de wind, zij vonden dat Silvano Vos een kans moest krijgen. "Mislintat volgde hem al jaren", zegt zaakwaarnemer Jim Solbakken tegen VI.

"Toen Sven belde voor Sivert, was dat voor mij eigenlijk geen verrassing", vervolgt Solbakken. "Daar moet ik Sven een compliment voor geven, want hij wilde hem bij zijn vorige clubs ook al hebben. Hij had ook bij clubs uit de Bundesliga of bij Napoli kunnen tekenen, maar we hebben gewacht op het juiste moment om een stap te maken. Toen Ajax kwam, was het moment daar. Sivert zei: Ajax? Ja, dat wil ik doen. Daarna was het snel rond."

De start van de Noor was echter desastreus. "De blessure heeft veel met Sivert gedaan. Bij Molde won hij veel prijzen, was hij een sleutelspeler, maar als je in je eerste week bij Ajax geblesseerd raakt, is dat een nachtmerrie voor iedere speler. Maar hij heeft het tijdens zijn herstel fantastisch gedaan en echt zijn verantwoordelijkheid genomen."

Volgens Solbakken heeft Mannsverk geen moment spijt gehad van zijn keuze voor Ajax. "Ajax was en is nog steeds de perfecte club voor Sivert", benadrukt zijn belangenbehartiger. De laatste weken is de controleur basisspeler. In tegenstelling tot veel andere aankopen, lijkt hij komende zomer bij Ajax te mogen blijven. "Hij wil de supporters laten zien dat hij bij Ajax hoort. En vergis je niet, want Sivert is er nog niet, maar is pas op de weg terug."