Goudhaantje Minteh helpt Feyenoord op weg naar simpele en ruime zege op Heracles

10 maart - 21:55
64

Feyenoord heeft zondagavond na een ietwat moeizame openingsfase eenvoudig afgerekend met Heracles Almelo. Twee van de drie Rotterdamse treffers vielen voor rust, waarna invaller Igor Paixão het toetje verzorgde voor het publiek in De Kuip.

Feyenoord-trainer Arne Slot gaf tegen Heracles de voorkeur aan Luka Ivanusec. Paixão begon zodoende op de bank. De Rotterdammers begonnen sterk en maakten de intenties meteen duidelijk. Ondanks dat lieten ook de bezoekers zich een aantal keer zien. Bryan Limbombe was na zeven minuten spelen dichtbij de openingstreffer.

Na 28 minuten spelen viel de 1-0. Lutsharel Geertruida liet de bal heel slim lopen, waarna de in een uitstekende vorm verkerende Yankuba Minteh raak schoot. Het is voor de Gambiaan alweer zijn derde achtereenvolgende doelpunt. Het bleek het startschot voor een sterke Feyenoord-fase, die uiteindelijk door Santiago Gimenez bekroond werd met een tweede treffer. De Mexicaan werd schitterend bereikt door Mats Wieffer, en bleef rustig voor alweer zijn 21ste Eredivisie-doelpunt.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde. Feyenoord had de bal, en zocht naar een derde doelpunt. Die viel uiteindelijk in de 73e minuut. Paixão, die even daarvoor Ivanusec had afgelost, schoot een vrije trap keuring in de linkeronderhoek. De treffer van de Braziliaan bleek even later het laatste wapenfeit van de avond.

Feyenoord heeft nu 59 punten. Tien minder dan koploper PSV, en zes meer dan achtervolger FC Twente. Volgende week zondag komt de regerend landskampioen weer in actie. Dan gaat het op bezoek bij sc Heerenveen.